ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ НАД ТВОРАМИ МАЛОЇ ФОРМИ У КЛАСІ ФОРТЕПІАНО

  • Наталія Леонідівна Цюлюпа
  • Вікторія Іванівна Буцяк
  • Лариса Юріївна Смик
Ключові слова: твори малої форми, ефективність навчання, педагогічні стратегії

Анотація

У статті надається аналіз педагогічної роботи над творами малої форми у процесі фортепіанної підготовки. Автори спрямовують своє дослідження на ідентифікацію специфічних викликів і можливостей, що постають у процесі вивчення творів малої форми, розглядають питання методології роботи над творами малої форми, беручи до уваги технічні та виразові аспекти гри на фортепіано. У статті детально розглядаються педагогічні стратегії ефективного навчання та розвитку піаністів під час розучування творів малої форми. Особлива увага приділяється індивідуальним особливостям учня та методам стимулювання творчого підходу до інтерпретації та виконання музичних творів. На основі проведеного аналізу автори пропонують конкретні рекомендації щодо оптимального впровадження зазначених методологічних підходів у навчальний процес. Ця стаття може бути корисною для фахівців у галузі музичної педагогіки, викладачів-піаністів і студентів музичних навчальних закладів.

Посилання

Воробкевич Т. (2001). Методика викладання гри на фортепіано. Львів: Логос, 244 с.
Герасимович Д. (2001). Методика навчання гри на фортепіано. Київ, 1962. 59 с.
Корженевський А. (1981). До питання про специфіку мислення музиканта – виконавця. Питання фортепіанної педагогіки та виконавства. Київ : Музична Україна. С. 29–34.
Костюк О. (1986). Про теорію музичного сприйняття, музичне сприйняття як предмет дослідження. Київ : Наукова думка, 128 с.
Савицький Р. (2000). Основні засади фортепіанної педагогіки : методичний посібник. Тернопіль: Астон, 68 с.
Переглядів статті: 44
Завантажень PDF: 42
Опубліковано
2023-12-05
Як цитувати
Цюлюпа, Н. Л., Буцяк, В. І., & Смик, Л. Ю. (2023). ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ НАД ТВОРАМИ МАЛОЇ ФОРМИ У КЛАСІ ФОРТЕПІАНО. Мистецька освіта та розвиток творчої особистості, (2), 74-77. https://doi.org/10.32782/ART/2023-2-13